ENGLISH
KEZDŐLAP KÖNYVTÁRUNKRÓL KÖNYVAJÁNLÓ KATALÓGUSOK SZOLGÁLTATÁSOK NYITVA TARTÁS ELÉRHETŐSÉGEK  
 
2012.02.18. 14:00-15:30 | Oladi farsang farka »
Készülnek a telet elriasztó maszkok, ruhák, és zajkeltő eszközök az Oladi ÁMK Könyvtárában.
József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró Pályázat »
1995-ben hirdettük meg írópályázatunkat a szombathelyi gyermekek részére. Nagyon hamar megyei, majd országos pályázattá vált. Sőt a határainkon is túljutott, a magyarlakta területekre.
A könyvtárról
Nyitva tartás
Pályázatok

Küldetésnyilatkozat

Az Oladi Általános Művelődési Központ Könyvtára 1989 óta áll Szombathely város és környéke felnőtt és gyermek olvasói rendelkezésére.
Munkájának alapja az alapvető emberi jogok tiszteletben tartása, az esélyegyenlőség biztosítása, a magyar kultúra iránti elkötelezettség, az egyetemes emberi értékek őrzése, védelme és terjesztése.

 
Nyilvános könyvtárként szolgáltatásait magyar és külföldi állampolgárok nélkül igénybe vehetik.
Mint iskolai könyvtár „ a tanulókat permanens tanulási készségekkel fegyverzi fel és fejleszti képzelőerejüket lehetővé téve azt, hogy felelős állampolgárokként éljenek." IFLA és az UNESCO közös nyilatkozata, 1999.
 
„A tanulás fontos színtere, eszköze az iskola könyvtára és informatikai bázisa. A hagyományos tantermi oktatást az iskola keretein belül is kiegészítik az egyéni tanulási formák, amelyekhez sokféle információforrás gyors elérésére van szükség. A könyvtár használata minden ismeretterületen nélkülözhetetlen. Az önálló ismeretszerzés érdekében a tanulóknak el kell sajátítaniuk a könyvtári ismeretszerzés technikáját, módszereit mind a nyomtatott dokumentumok, mind az elektronikus dokumentumok használata révén. Ismerniük kell a könyvtári keresés módját, a keresés eszközeit, a főbb dokumentumfajtákat, valamint azok tanulásban betöltött szerepét, információs értékét. El kell sajátítaniuk az adatgyűjtés, témafeldolgozás, forrásfelhasználás technikáját, az interneten való keresés stratégiáját."
 
A könyvtár tevékenysége során fontosnak tartja az emberi értékek tiszteletben tartását.  Kiemelten kezeli a hátrányos helyzetben lévőket. Mindennél fontosabb a személyes kapcsolat kiépítése, a barátságos, emberi légkör megteremtése és fenntartása. A könyvtárnak olyan intézménynek kell lennie, ahol a hagyományos, emberi kapcsolatok megőrződnek, ahol lehetőség nyílik a kötetlen eszmecserére és a szabad információszerzésre.
 
A könyvtár, mint a magyar könyvtári hálózat és rendszer tagja közvetíti más könyvtárak szolgáltatásait, biztosítja az információhoz való hozzáférést.
 
A könyvtár meg kíván felelni az új évezred kihívásainak úgy, hogy közben megtartja meleg, barátságos, emberi arcát.


KEZDŐLAP KÖNYVTÁRUNKRÓL KÖNYVAJÁNLÓ KATALÓGUSOK SZOLGÁLTATÁSOK NYITVA TARTÁS ELÉRHETŐSÉGEK
Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Ajánlás e-mailben | Szerzői jogok | Küldetésnyilatkozat
Copyright © 2010. OLADI ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT. Minden jog fenntartva.
A honlap az Európai Unió támogatásával,
az Európai Regionális Fejlesztési Alap
társfinanszírozásával valósult meg.
www.ysolutions.hu